Родители с петиция срещу електронните бележки за извиняване на отсъствия, които

...
Родители с петиция срещу електронните бележки за извиняване на отсъствия, които
Коментари Харесай

Ще променят ли е-бележките порочните практики?

Родители с петиция против електронните бележки за извиняване на отсъствия, които наложително се показват в учебно заведение, издадени от персоналния доктор. В същото време шефовете на учебните заведения регистрират спад при отсъствията на децата. 

" Не възразяваме против дигитализацията, казусът е в неналичието на доверие, че българските родители могат сами да преценят по кое време детето им да остане у дома. За 10 дни подписката събра 6 000 подписа, без да е рекламирана, подкрепена е също от учители и лекари. Техните чакални са претрупани с възпитаници с хрема, главоболие и нямат време да извърнат внимание на съществено болните пациенти ", съобщи създателят на петицията Ирина Манушева.

Желанието на родителите е да има вид за " здравна родителска записка " - право детето да остане у дома при хрема, главоболие, без да се постанова да върви при доктор и да чака в коридори, цялостни с всевъзможни съществено заболели, от които могат и да се заразят.

" Много по-ефективно би било да остане за ден-два у дома да се възвърне, вместо да се мъчи в класа си и да популяризира някаква зараза ", добави Манушева.

Председателят на Сдружението на шефовете в междинното обучение Асен Александров съобщи, че няма по какъв начин шефове и учители да преценят кои родители са съзнателни и кои биха злоупотребили.

" В един 11-и клас 20 от учениците се оказаха с един и същи персонален доктор. След като се опитахме да наложим наказания, родителите бяха възмутени и споделиха " огромна работа ", даде образец за злоупотреби при старите правила Александров.

Той добави пред bgonair, че огромен проблем, който тези електронни извинителни бележки би трябвало да преборят, е с уязвимите групи деца и техните родители.

" Те не желаят да идват на учебно заведение, взимат си закуската, безплатния обяд и изчезват. Няма по какъв начин такава грамадна система да се вкара и да няма интервал от месеци без бъгове. Преди години никой не си представяше също, че няма да има хартиени дневници ", добави Асен Александров.

По думите му най-недоволни са родителите в началния стадий на образование. Ирина Манушева посочи, че петицията се подписва от родители на деца от детски градини до такива на възпитаници от 12-и клас. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР